Workshops ‘Un talibé, un métier’ op volle toeren

Vorig jaar werd, met ondersteuning door stad Mechelen, gestart met de organisatie van allerlei workshops in ATAX. Onder het motto ‘Un talibé, un métier’ (of: ‘elke talibé zijn beroep’) is het de bedoeling om de kinderen kennis te laten maken met allerlei beroepen en hen zo op weg te zetten om ook effectief een beroep aan te leren. Dé weg naar een betere toekomst!

Ondertussen draaien er al verschillende workshops op volle toeren. In het nieuwe lokaal dat kon gebouwd worden door o.a. de hulp van de St.-Aloysiusschool staan de nieuw aangekocht naaimachines niet meer stil. Een echte kleermaker komt op regelmatige basis langs om de geïnteresseerde jongens de knepen van het vak te leren. De resultaten van hun arbeid vind je binnenkort trouwens ook op onze stand.

De elektriciteitslessen die door Frans en Vinze vorig jaar werden begonnen leveren ook resultaat op. Ondertussen brengen onze ‘leerlingen’ hun lessen al in de praktijk en zorgen ze er zelf voor dat er licht schijnt in hun verblijfplaatsen. Het is nog niet helemaal volgens onze normen, maar het gaat vooruit!

En ook de zorg voor de kippen en de konijnen gaat de goede richting uit. Onlangs konden de eerste kleine konijntjes verwelkomd worden in het konijnenhok.