Als nieuw leven ook een nieuw leven kan schenken.

Enige tijd geleden werden we gecontacteerd door Hannelore. Zij was in verwachting van haar derde kindje en in plaats van een geboortelijst te openen of een pamperrekening op te starten vroeg ze zich af of wij geïnteresseerd waren om te fungeren op hun geboortekaartjes als doel voor eventuele geboortegiften. Natuurlijk vonden wij dit een super (en origineel) idee en al dadelijk kwamen na de geboorte van de kleine Alice op 19 mei de giften binnen. Het werd een onverhoopt succes!
Kort daarna kregen we van ons team in Yoff het voorstel om ook dit jaar weer een aantal verblijfplaatsen voor de talibés (bedelkinderen) te saneren vóór de start van het regenseizoen. De enorme stortbuien veroorzaken elk jaar weer overstromingen,  waardoor de kinderen hun (weinige) spullen nat worden en ze in de modder en regenpoelen moeten overleven. Dat veroorzaakt ook allerlei ziektes zoals schurft en ontstekingen.
We besloten om de geboorte van Alice te ‘verbinden’ met de levensomstandigheid van de talibés en verhoogden het maandbudget van juli met een deel van de geboortegiften om die te gebruiken voor het ‘projet hivernage’.
Met dit extra geld werd het nodige materiaal aangekocht, waarna de ploeg vol goede moed aan de slag ging. Deze keer gingen ze werken in enkele daara’s (verblijfplaatsen) aan de rand van Dakar. De situatie die ze daar aantroffen tartte elke verbeelding, zoals te zien op de foto’s.
De daken konden alvast verhoogd en vernieuwd worden en nieuwe matrassen werden geleverd voor op de droge grond. Er worden ook nog ramen geplaatst om de luchtcirculatie beter onder controle te krijgen. Veel van de aangetroffen kinderen zijn besmet met TBC.
Door de werken in de daara (en de medicijnen die gekocht kunnen worden) hebben de kinderen nu een betere levensomstandigheid en verlaagt de kans op besmetting voor de bewoners. Een nieuw leven in Senegal werd dus mogelijk door dat nieuwe leven in België.
Langs deze weg dus nogmaals een dikke ‘proficiat’ voor Jeroen, Hannelore, Loïc en Celeste voor de geboorte van hun dochtertje/zusje Alice en vooral bedankt aan hun vrienden/familieleden die deze transformatie mogelijk hebben gemaakt.