Senegal, here we come!

Op Paasmaandag vertrokken drie leden van de Raad van Bestuur (Nina, Ronald en Manfred) naar Senegal op werkbezoek. Later op de avond werden ze nog gevolgd door Evelien en Silke (onze nieuwe verantwoordelijke voor de vrijwilligers). De limieten voor de bagage werden opgezocht want er was heel wat materiaal ingezameld (o.a. door de kinderen van de Vrije Basisschool De Wemelweide in Watermaal-Bosvoorde en de collega’s van Evelien). De komende dagen worden doorgebracht in het project ATAX in Yoff, maar er worden ook samenwerkingsverbanden gezocht in Pikine, Mbour, Thiès en Saint-Louis. Meer foto’s vind je op onze Facebookpagina; een verslag volgt in de volgende nieuwsbrief.

Bagage voor Yoff

Tweede schoonmaak- en gezondheidsactie in een daara

Enkele weken geleden organiseerde ATAX een tweede schoonmaak- en gezondheidsactie in een daara. Talibés werden nagekeken en verzorgd, hun slaapruimte werd gedesinfecteerd en voorzien van nieuwe matten en materiaal. Hun eerste actie was zelf te lezen in de krant!

Afractie vzw
Het team van ATAX, vrijwilligers en stagiairs.

IMG_9650 IMG_9674 IMG_9668 IMG_9653

article journal projet gale

Soirée Bégué – 31 januari 2015

Afractie stelt voor: Soirée Bégué, een Senegalese avond in Waregem

Kom genieten van de Senegalese keuken, zelfgemaakt dessertbuffet, een djembé- en dansoptreden door Tamtam Allochtoon, een kleine fototentoonstelling over de projecten in Senegal en kinderanimatie. Maak via onze heuse tombola bovendien kans op o.a. een verblijf in Hotel Les Palétuviers of een kortingsbon voor een verblijf in Le Baobab Belge in Senegal, beide bekend van het televisieprogramma ‘Met Vier in Bed’.

Wanneer: zaterdag 31 januari 2014 vanaf 18u
Waar: OC Eikenhove, Albert Servaeslaan 48a, 8790 Waregem
Wat: Senegalees buffet van Yassa (rijst, ajuinsaus en kip) en Mafé (rijst, pindasaus en vlees). We voorzien een vegetarische variant.
Prijs: volwassenen €12 – kinderen €6 (exclusief desserts en drank)

Kaarten bestellen via yana(Replace this parenthesis with the @ sign)afractie.be of 0472 31 90 94 voor 25 januari.

 

18u: deuren open – 19: welkom en toelichting – 19u30: start Senegalees buffet – 20u: djembé- en dansoptreden 1 – 20u30: start tombola en dessertbuffet – 21u30: djembé- en dansoptreden 2

Doorlopend: minifototentoonstelling, kinderanimatie en verkoop Senegalese souvenirs