200 … and counting.

In corona-tijden is het voor een kleine vereniging zoals de onze heel moeilijk om aan fondsenwerving te doen. Zoals eerder gemeld had ons bestuurslid Evelien echter het goede idee om mondmaskers uit onze mooie Afrikaanse stoffen te beginnen maken. En dat idee sloeg aan! Onlangs kon Evelien zo haar 200stemasker opsturen naar alweer een tevreden klant.

De bestelling voor dat 200stemasker werd geplaatst door Jasna uit Ingooigem. Zij heeft ooit een rondreis door Senegal gedaan en logeerde toen in de ViaVia herberg in Yoff. Zo kwam ze in contact met ons toenmalige project TSX. Sindsdien volgt ze ons via Facebook en de website. Zo kwam ze ook bij het artikel terecht over onze mondmaskertjes.

Op speciaal verzoek van Jasna paste Evelien haar ontwerp een beetje aan. Zo werd er een zakje voorzien waarin een filter kan geplaatst worden. Meer werk (en dus ook een beetje duurder) maar vooral voor mensen uit een risicogroep toch wel een verbetering. Deze mogelijkheid wordt vanaf nu dus ook beschikbaar in het gamma. Gewoon aangeven bij je bestelling via mondmaskers(Replace this parenthesis with the @ sign)afractie.be of je de gewone versie wil bestellen of deze met plaats voor de filter. Ook haarbanden met knopen om je masker aan te bevestigen zijn beschikbaar voor wie liever geen elastiekje om de oren wil.

 

Ondertussen naait Evelien naarstig verder (tussen haar shifts als verpleegkundige door). Op naar de volgende mijlpaal in de bestellingen.