De ‘Zomer van Afractie’ – editie 2018

Wie ons volgt, weet dat we tijdens de zomermaanden onze eigen tour doen langs allerlei wereldfestivals en –evenementen om zo Afractie, de opvanghuizen ATAX in Yoff en Djar Djal in Thiès en de situatie van de talibés in Senegal onder de aandacht te brengen. Van die gelegenheid maken we gebruik om met de verkoop van Senegalese juwelen, sleutelhangers, slabestekken, rieten manden en schalen, postkaarten, verjaardagskalenders, … (en sinds kort ook de resultaten van het naaiatelier in ATAX!) aan fondsenwerving te doen om de werking van onze projecten te kunnen verzekeren.

Hoewel de meteorologische zomer nog niet begonnen is, zijn wij al uit de startblokken geschoten en is onze zomertour volop begonnen. Nina en Bart stelden onze info- en verkoopstand voor de tweede maal op tijdens de plantenbeurs in Schriek op zondag 6 mei. Geen groot succes, maar alle begin is moeilijk. Dinsdag 8 mei stond onze stand opgesteld in de hal van het Filmhuis in Mechelen om daar een Afrikaanse toets te geven aan het Afrika Filmfestival. Op 10 mei waren ze, naar oude gewoonte, nog eens te vinden in Boechout tijdens ‘Sfinks Mundial’ op Hemelvaartsdag.

Een andere vaste afspraak op onze kalender is Bornem, waar we op 20 mei een standplaats reserveerden op ‘Ezperando’ en genoten van de zon, de leuke atmosfeer en muziekoptredens. Zondag 24 juni is het dan weer tijd voor Ottertrotter in het Tivolipark in Mechelen. Samen met de andere leden van de Mondiale Raad in Mechelen organiseren we opnieuw een activiteit voor de kinderen om hen al spelenderwijs in contact te brengen met onze projecten en de SDG’s.

Volgende stop op onze zomertournee: Middelkerke, waar we op zaterdag 7 juli onze stand opstellen op het Epernayplein voor het vroegere casino tijdens ‘Couleur aan Zee’. Hopelijk wordt het er even druk, warm en gezellig als vorig jaar. Onze rastamutsen zijn in ieder geval weer van de partij!

Het programma voor augustus bevat alvast opnieuw de ‘Dodentocht’ in Bornem. Aurore en Dieter wagen een nieuwe kans om de 100 km binnen de 24 uur af te leggen. Voel jij je geroepen om ook mee te stappen (en je hiervoor te laten sponsoren door je vrienden, collega’s, …), of ken je mensen die dit willen doen onder de banner van VZW Afractie? Maak je dan zeker kenbaar via info(Replace this parenthesis with the @ sign)afractie.be. Als achteraf blijkt dat je minstens € 200,00 aan sponsorgeld hebt verzameld, dan krijg je jouw inschrijvingsgeld teruggestort. Je sponsors krijgen volgend jaar hun fiscaal attest toegestuurd, als zij voor meer dan € 40,00 hebben gesponsord.

De zomer sluiten we ook dit jaar weer af op ‘Zuidergekte’ in Geel op 26/08/’18. Een druk programma, dus om de last voor de Raad van Bestuur wat te verlichten zoeken we nog steeds enkele vrijwilligers om mee de stand te bemannen gedurende een deel van de dag op een van bovenstaande activiteiten, of om onze stappers bij te staan. Interesse? Laat iets weten via info(Replace this parenthesis with the @ sign)afractie.be. Houd zeker ook onze Facebookpagina in de gaten! En … misschien tot ziens op een van deze activiteiten?