Wereldmeerdaagse 2023

Na 3 jaar wachten, komt de Wereldmeerdaagse weer naar Mechelen. Tijdens dit project (van 27/02 tot 08/03 in zaal ‘De Loods’ van Transit M in Mechelen) zet Mundio vzw in samenwerking met de stad Mechelen opnieuw een grootschalig mondiaal educatieproject op voor leerlingen uit de 1e graad secundair onderwijs van Mechelen, waarbij de focus zal liggen op SDG 3 (‘Goede gezondheid en Welzijn’) en SDG 6 (‘Schoon water en sanitair’).

Het gaat over een degelijk uitgewerkt aanbod van mondiale vorming met als hoogtepunt een halve dag inleefprogramma dat zowel een wereldfilm als een interactieve ‘wereldmarkt’ omvat: tientallen visueel aantrekkelijke doe-stands waar de leerlingen korte opdrachten uitvoeren. Speels, spannend, actief en vooral beklijvend! Het geheel is voorzien van voor- en nawerking voor in de klas.

Om dit allemaal mogelijk te maken is men nog dringend op zoek naar vrijwilligers, zowel voor opbouw en afbraak als voor de begeleiding van de leerlingen tussen of op de stands. Tijdens 2 x 1 1⁄2 u (voor- of namiddag) ontvang je daar groepjes van 3 à 4 jongeren en dat gedurende 10 min. (+/- 8 groepjes). Er is geen voorkennis nodig, je ontvangt van Mundio op voorhand een uitgebreide briefing en scenario. Ook voor de editie 2023 schenkt vzw Mundio voor élke vrijwilliger per halve dag die hij/zij meewerkt, 7,5€ aan een organisatie naar keuze! (Uitgebreide lijst ter beschikking, waarbij ook Afractie)

Heb je interesse? Neem dan ASAP contact op en we bezorgen je de vrijwilligersfiche om in te vullen en door te sturen naar de organisatie.

PS: impressies van de vorige editie vind je op https://www.youtube.com/watch?v=6SO5G7HEwcs